Ha Noi here we are! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van pimboden - WaarBenJij.nu Ha Noi here we are! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van pimboden - WaarBenJij.nu

Ha Noi here we are!

Door: Pim

Blijf op de hoogte en volg

13 December 2008 | Vietnam, Hanoi

Ben inmiddels aangekomen in Vietnam. De bedoeling was om met Eddy en de auto de grens over te steken maar het enige nieuws wat de grensmannetjes hadden was; kannott, oftewel pechgehad in Vietnamees. Toen maar op 2 brommertjes gestapt om ons naar het eerste plaatsje met busverbinding te brengen. Deze rit van 30km was een uitstekent begin van Vietnam, want het uitzicht was echt fenomenaal (camera zat helaas in de tas dus jullie blijven verstoken van visuele ondersteuning ;))

In het betreffende plaatsje een bus gevonden die ons naar Vinh zou brengen (en een prijs bedongen wat wel ff duurde maar volgens mij uiteindelijk goed gelukt is, we betaalden 600 procent minder dan de westerse buren ;))

Het is wel al metteen duidelijk dat Vietnam erg verschilt van Laos. Het is hier veel hectischer maar het leeft daardoor ook wat meer. Je wordt constant aangesproken door mensen die je iets willen verkopen maar vooral door nieuwsgierige Vietnamesen die gewoon een praatje willen maken meestal onder het genot van een paar glaasjes sterke drank.

Na 2 dagen Vinh ben ik op de bus gestapt naar Ha Noi en Eddy is teruggegaan naar laos om zijn auto op te halen en naar Thailand terug te gaan. De bus was niet echt bepaald een daverend succes, wat te danken was aan een combinatie van de volgende factoren:

1. Vietnamesen kunnen niet rijden, na de 30ste bijna doodervaring wen je er wel een beetje aan maar als er weer een 10-tonner uit tegenoverstelde richting op 3 cm langs je scheurt met een luide wooooaaaahinnng dan ben je toch blij met de 6-dubbele vangrail van de A2.

2. Vietnamese busbezoekers hebben niet bepaald een sterke maag, wat wil zeggen zowel het vrouwtje naast mij als degene achter mij konden het niet laten hun pepsineproductie met mij te delen, welliswaar netjes in een zakje welke vervolgens zonder pardon uit het raam geflikkert werd (en bedankt moet degene gedacht hebben die op die plek langs de weg net wat aan het verkopen was).

3. Nog een minpuntje: het lawaai Vietnamesen toeteren constant maar dan ook echt NONSTOP. ik heb met laten vertellen dat het afstamt van een oude franse regel maar het is gewoon niet normaal meer. Ik heb 2 minuutjes geturft in de bus en kwam tot 34x toeteren (als de komende spits van ajax er zoveel in het hele seizoen inlegt ben ik tevreden). Ook zijn ze hier nogal gek op muziek in de bus dus er speelt constant een Vietnamese MTV op de achtergrond wat na een ritje van 7,5 uur niet echt hartverwarmend meer is.

Maar goed: uiteindelijk dus aangekomen in Ha Noi en dat is echt onbeschrijfelijk, zo'n enorme drukte heb je nog nooit gezien. Brommertjes all over de place (dus ook het toeteren weer maar vooruitdanmaar) en echt overal mensen en winkeltjes.

Heb vanacht weer eens in een echt goed bed geslapen op een kamer met tv ennnn een warme douche (wat hier vaker uitzondering dan regel is) maar straks toch maar verhuizen naar een dormroom want das toch ook wel gezellig (en een tikkie goedkopen ;p)

Nu ga ik de stad maar eens in want er moet nog een boel bezocht worden!

• 13 December 2008 - 11:06

Ron Renkema (D.D.V.):

Hoi Pim,
    Sinds Ellen mij de site heeft gegeven, kom ik zo nu en dan ff langs om te kijken hoe het je daar allemaal vergaat..
    Vind het erg leuk wat je allemaal aan het ondernemen bent, (jij liever dan ik zeg maar), maar als ik zo jouw stukjes lees en de foto's bekijk ben ik toch stiekum wel een beetje jaloers op je..
    Vind dat je ontzettend leuk schrijft en ben blij dat het je allemaal zo goed bevalt daar..
    Nou veel plezier nog en spreken elkaar snel..
    Groet,
    Ron Renkema

• 13 December 2008 - 16:34

Cas:

Aaahh Viëtnam, nou word ik helemaal jaloers man. Echt tof dat je met die bus bent gegaan. Als je onder de normale bevolking bivakkeert leer je toch meer van een land kennen. Ik ben benieuwd naar de foto's als je terugkomt. Ik blijf je volgen!

• 13 December 2008 - 23:10

Jack:

Ga je nog bij oom Ho langs? Martijn en Hanna zijn verzot op HaNoi en raden je het waterpoppentheater aan! Ik ben verzot op de oude stad. Mocht je nog mooie Vietnamese of Chinese films vinden (DVD) dan houd ik me aanbevolen (niet te veel want dat mag niet van de douane!)
    Veel plezier daar!

• 14 December 2008 - 10:38

Mart:

Hartstikke leuk. We zijn benieuwd wat er nog allemaal volgt. Leuke verhalen en foto's. Ook leuk dat zoveel vrienden meegenieten. See You.

• 14 December 2008 - 16:01

Sim:

helluuhh big bro,
    Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen; ik heb goed nieuws en slecht nieuws (en dat 2x)
    het slechte nieuws is:
    1.Onze geliefde 86e goudvis heeft deze week zijn laatste bellen geblubt. Ik zal je even een momentje geven om dit te verwerken..
    Ok momentje voorbij. Het goede nieuws is: door dit onfortuinlijke incident is de kom wel weer schoon en kunnen we de overgebleven oranje Bob/Joep/Sjeng/Sjoerd de 47e weer zien;)

Het 2e slechte nieuws is.. dat pappa en ik EINDELIJK je koekjesvooraad-trommel hebben gevonden!:D I know, I know it took us about 5 weeks maar gelukkig net optijd voor je grote homecommingparty
    het goede nieuws is: we hebben er nog niet van gegeten;)

xxSim
    p.s. wat niet is kan nog komen..*hinthint*

• 15 December 2008 - 17:19

Oompje Willy:

Wat ben jij blij dat je in een gesiviliseert land woont. en heel graag mag studeren.Langzaam begint de plicht weer te roepen.Werrukkkkkkkkku

• 16 December 2008 - 21:58

D En JM:

Mooi verhaal, P de B!
    Kunnen we van je waarderen!