Vientiane rocks :D
Door: Pim
26 November 2008 | Laos, Vientiane
Wow, afgelopen dagen heel vientiane gezien :D en dan bedoel ik niet alleen de toeristische plekjes neenee zelfs de bowlingbaan en de karaokebar :P.
Eerste dag nog zelf op pad geweest met de 2 cricketfanaten (staan serieus op elke foto met een meegebracht cricketbat :P). Met hun een fiets gehuurd (1$ per dag :P) en naar de 2 grootste bezienswaardigheden van Vientiane geweest.
Eerste is "the vertical runway": een soort arc de triomf maar dan wat kleiner en "iets" minder mooi :P. Mooi verhaal is echter wel dat ze ooit een keer begonnen waren met de bouw maar toen was het cement op en zijn ze maar gestopt. Een tijd later echter had de VS en landingsbaan in de regio nodig dus zeiden ze: "hier heb je beton, kan je een vliegveld bouwen" en toen moet de Laotiaanse regering iets gezegd hebben als: tank joe tank joe en bedankt we bouwen ons gebouw af pech voor jullie vliegveld (en vandaar de naam :))
Daarna zijn we naar de Tat Luang geweest wat ook gepaard gaat met een mooi verhaal :D. De heren wouden graag een traditionele aziatische puntige hoed hebben Dus toen we bij een stalletje aankwamen, met 2 verkoopsters, waar ze allelei rieten dingen verkochten zagen ze hun kans schoon. 25.000 kip per stuk waren ze en 1 van de 2 wou akkoord gaan maar de ander had gelezen dat het gebruikelijk was af te dingen XD. Hij zei 20.000 voor 2 en de oudste verkoopster sprong en gat in de lucht en schreeuwde we hebben een deal (dit was alsnog veeel te duur :P) maar die andere probeerde het nog koel te spelen en wou 25.000 voor 2 hebben wat ook zeker gelukt was ware het niet dat de andere verkoopster het had verpest :P.
Tegelijkertijd was er een of andere man (zie de foto's, ik post die er zeker beinnenkort nog bij) die tegen mij zei die hoeden koop je voor 2.000 per stuk ;) maar hij had nog een betere oplossing (zie foto XD).
Na veel gedoe kregen ze hun hoedjes voor 20.000 per 2 en nog geen 3 seconden later kocht ik er 1 voor 2.000 kip XD. Wij dus met onze hoedjes de tempel in, denkend wij zijn onwijs koel XD. Werkelijk iedereen keek ons aan en lachte ons uit achter onze rug om, wat bleek het waren typische vrouwenhoedjes XD (hadden we ook wel eningzins kunnen vermoeden omdat ze enkel roze of paarse strikjes hadden :P)
Die avond op stap geweest met een goede vriendin van mijn oom (die in Laos heeft gewoond) en een paar van haar vrienden/vriendinnen wat enorm gezellig was. Naar de discotheek (hilarisch tafereel) waar iedereen alleen maar staat en een beetje fonetisch probeert mee te zingen XD. De volgende dag in een busje naar een boedapark, een markt, bowlen en 2x buitengewoon leuk en lekker eten :D. Kortom echt een topdag :). Vandaag een beetje hetzelfde alleen zonder de kiwi's en achterop de brommer :). Paar tempels gezien en toen weer heel relaxed gegeten en toen naar de karaokebar (helaas hadden ze enkel "when you say nothing at all" in het engels maar ik heb mijn best gedaan :P (hier zijn helaas geen beelden/opnamen van beschikbaar.
Morgen een dagje rustig aan, met een boekje aan de Mekong ( ik heb toevallig een boek (the beach, erg toepasselijk) gevonden in mijn kamer want dat was ik dus vergeten :P en 's avonds bij de Laotianen thuis eten :).
Verder niet veel nieuws, behalve dat ik mijn toetsuitslag definitief binnen heb en heb gehaald :)
26 November 2008 - 15:45
Ellen:
En gooi je in Laos ook zoveel strikes? Zal je wel zelf moeten tellen he? Goed hei van de toets, wat had je? Kus. -
26 November 2008 - 20:41
Andrea:
Ha grote, stoere neef!
Wat supertof, je belevenissen! Ik krijg weer zoveel levendige Vientiane-herinneringen door jouw verhalen! Ben je al bij de Healthy & Fresh geweest? Voor een ouderwets bruin broodje?
En, we kunnen elkaar op de schouder kloppen, want... we hebben allebei ons bewegingsapparaat blok gehaald! Drink daar maar een Beer Lao op!
Liefs! -
27 November 2008 - 09:35
Cas:
Hey klinkt goed allemaal joh! Toevallig ben ik dit collegeblok de Viëtnamoorlog uitgebreid aan het bestuderen. Ik ben benieuwd wat je daar gaat tegenkomen. Suggestie: Als historische route zou je de Ho Chi Minh trail kunnen volgen. Ik kan me echter voorstellen dat je geen zin hebt om op je knieën door de rimboe van Laos en Cambodja te ploeteren :P. Ik blijf je volgen! -
27 November 2008 - 18:39
Ome Willy:
Proficiat Pim Weer een stapje verder.Zo kun je teminste met een gerust hart verder en misschien wel blijven want terrug vliegen Vanuit bankok is lastig Zwemmen is misschien een oplossing .je hebt toch een duikdiplome onderwater is sneller -
27 November 2008 - 21:29
Jack:
Ik zei toch dat het Lao Please Don't Rush was. Ik hoop dat je een goede tijd met Tunkeo hebt gehad en natuurlijk met haar vriendinnen! Helthy&Fresh bestaat niet meer; heet nu JOMA en nog altijd lekker!
Kun je voor me nagaan hoe het staat met de 'ver-chinezing' van Laos? Groeten aan Mone & Mone & Tunkeo en alle andere bekenden! Pop kan mai! -
28 November 2008 - 08:51
Mart:
Leuk, die foto's, en dat je met Tunkeo op stap bent geweest. Zijn daar ook beelden van?
28 November 2008 - 10:39
Marieke:
Hey Pim! Echt heel vet dat je nu in Oost-Azië zit! Ik was gister bij Anika poffertjes bakken (hmm) en die vertelde me van je site. Dus nu kan ik je nog mooi een maandje volgen :D Klinkt goed wat je daar allemaal doet! Groetjes van je ex-huisgenootje -
29 November 2008 - 18:19
Bas Wilbers:
So so, best veel berichten voor iemand die niet van plan was een site te lanceren, haha. Verhaaltjes klinken mooi en foto's zien er nice uit.
Ik ben de laatste tijd weinig op de concordia, maar voor een wasje en een dutje over het algemeen, de bovenste verdieping maakt het prima en functioneert dikke prima.
Have fun, maar met die prijs voor een "cervezatje" komt dat wel goed dacht ik zo. Ik weet inmiddels dat ik in feb. in Xi'an in China terecht kom. En om maar in het chinees af te sluiten..Zaì jiàn (wat again see betekend.)