Tubing - Reisverslag uit Vangviang, Laos van pimboden - WaarBenJij.nu Tubing - Reisverslag uit Vangviang, Laos van pimboden - WaarBenJij.nu

Tubing

Door: Pim

Blijf op de hoogte en volg

30 November 2008 | Laos, Vangviang

Woow, gisterochtend aangekomen in Vang Vieng, een stadje 150 km ten noorden van Vientiane. Om 7 uur 's ochtends een lokale bus gepakt zodat ik een beetje op tijd ter plaatse was :) een gouden zet bleek want daardoor kon ik nog mee TUBEN :). Bij aankomst de Nieuwzeelanders tegengekomen en gaan met die banaan (of eigenlijk donut).

Dit wordt heeel moeilijk om uit te leggen, maar samengevat: TUBING is het allervetste wat je maar kan bedenken.

Je begint met een zwembroek, wat geld een goede lunch (die ik nog net op het nippertje naar binnen heb weten te schuiven). Vervolgens huur je een vrij uit de kluiten gewassen binnenband waarmee je de rivier afdrijft.

Nu komt het mooie: aan de rivier zitten allemaal barretjes waar je dus elke keer stopt (soort kroegencruise :P) om een biertje, of gebruikelijker een bucket te halen. Vooral deze buckets zijn legendarisch.

Voor 30.000 kip (3 euro) krijg je een emmertje waar een zooi ijs ingaat aangevuld met drank (niet te zuunig) en afhankelijk van het soort bucket frisdrank of redbull of iets dergelijks. Resultaat: een mixdrankje van een liter on the rocks.

Iedereen loopt (of drijft) dus met die buckets rond waarvan het gebruikelijk is dat je van elkaar proeft (anders krijg je hem ook nooit leeg :P) erg gezellig dus :).

Verder heeft elke bar ook een atractie, meestal in de vorm van een schommel die je lanceert in het water. Vooral bij de eerste bar is dit spectaculair. Deze swing bevat een trapeze die je een meter of 8 boven het water laat schommellen en die je loslaat als je denkt boms away!! erg gaaf (niet helemaal arbo verantwoord maar ik leef nog :P).

Verder zijn er nog andere schommels, zoals tomb raider achtige kabelbanen die je over de kop slingeren als je bij het einde bent (en nog niet hebt los gelaten :P (moet je toch een keer geprobeert hebben he :P)), enorme glijbanen en bij een bar zelfs een modderpoel (moet er bizar hebben uitgezien :P). Ook heeft elke bar zijn eigen sportterreintje waar er woprdt gevoetbalt of volleybalt, erg gezellig :).

Kortom het is 1 grote speeltuin voor volwassenen met: een prachtig uitzicht, allemaal jongeren die zonder enige vorm van problemen heerlijk aan het feesten zijn, spectaculaire (en dan bedoel ik ook echt spectaculair) atracties die in Europa nooooit door de veiligheidskeuring heen zouden komen (al helemaal niet als iedereen bezopen is :P) en drank zo goedkoop dat je makkelijk onbeperkt kan blijven consumeren.

Jammer dat je het maar 1 dag kan doen, want de dag erna heb je echt nodig om bij te komen van de dag ervoor met een relaxed bezoekje aan een van de grotten die hier ook te vinden zijn, om vervolgens onder het genot van een friendsaflevering of 10 (het stikt hier van de bars waar ze de hele dag niets anders laten zien dan friends, simpsons, southpark of famlyguy (afhankelijk van de bar :P)) en een pineappleshake + chickensandwich :)

• 30 November 2008 - 17:45

Mart:

Wach effe, ik kom ook...

• 01 December 2008 - 15:39

Oompje Willy:

Samen gaan we naar de speeltuin . en we zingen en we wippen en we schommelen er bij zodat we erna twee dagen moeten uitrusten in een strandbar en dan zijn we blij
    Heerlijk Pim nog een beetje kinds zijn naar alle studie inspanning